Девојчицу изуједали пси луталице

Седмогодишњу Александру Савић из Ваљева напао чопор паса док се враћала из школе. Девојчица се опоравља на Одељењу дечје хирургије.

Чопор паса луталица напао је у Ваљеву седмогодишњу девојчицу, која је са вишеструким повредама смештена у Регионалној општој болници. 

Девојчица је у шоку, али је њено здравствено стање стабилно. Она је нападнута пре два дана у близини ОШ "Десанка Максимовић" у приградском Новом насељу по повратку из школе.

Спасила ју је рођака, која се ту затекла, као и то што је била добро обучена по хладном времену, што је ублажило последице уједа паса.

Девојчица се опоравља на Одељењу дечје хирургије, а у њено леченење укључени су и инфектолози ваљевске болнице.

Начелница тог одељења Снежана Арсенијевић рекла је да нема бојазни да су пси који су напали девојчицу били заражени беснилом јер се оболеле животиње "по правилу не крећу у чопору".

Радници Зоохигијене Градске чистоће "Видрак" успели су да ухвате једног пса за ког се претпоставља да је напао девојчицу.

Ваљево годинама има проблема са псима луталицама упркос чињеници да је 2006. године у селу Златарић урађен азил за псе у којем је смештено преко 300 животиња.

Сваке године издвајају се немала средства из градског буџета за обештећење нападнутих грађана, а тај проблем ублажен је формирањем комисије која са тим грађанима договара услове вансудског поравнања.

Пси се после одређеног периода у азилу чипују, стерилишу и враћају на улице као "чувари простора" с обзиром на то да би се на њиховом месту појавили нови из околине града.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи