Читај ми!

Административна линија сметња за болесне

Здравствени радници Дома здравља у Медвеђи не могу више да пружају услуге Србима који живе на Косову уз административну линију, иако су то радили свих ових година, упозорио је директор те здравствене установе Срђан Анђелковић.

Директор Дома здравља у Медвеђи Срђан Анђелковић изјавио је да не могу више да пружају услуге Србима који живе на Косову, уз административну линију, иако су то радили свих ових година.

"Приликом једне интервенције упозорени смо да нико не може да нам гарантује сигурност приликом пружања хитне медицинске помоћи становнику из села Медраговац, у општини Подујево, које се налази дуж административне линије", рекао је Анђелковић.

Како је Анђелковић истакао, сви мештани су имали здравствену заштиту и хитну медицинску помоћ су им пружали лекари Дома здравља, али је сада то могуће само ако их неко превезе у Медвеђу.

"Наши полицајци дуж административне линије су нас упозорили да нам може бити одузето возило и изречене казне због неовлашћеног преласка административне линије", истакао је Анђелковић.

На питање да ли су Срби који живе у селима која се граниче са општином Медвеђа остали без здравствене заштите, Анђелковић је одговорио да "они имају наше здравствене легитимације".

"Наши су осигураници и требало би да им пружамо здравствену заштиту. Ти људи сада проналазе начине и прелазе у Медвеђу, како бисмо им пружили здравствену заштиту", нагласио је Анђелковић и додао да се ради о педесетак углавном старијих особа, хроничних болесника, којима је потребна стална, а врло често и хитна медицинска помоћ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи