Читај ми!

Слатки радови

Колачи и торте мотиви су којима се млада лесковачка сликарка Неда Николић бави већ скоро две године. Њени "слатки радови" пред посетиоцима Градске галерије лесковачког музеја до 6. новембра.

Колико год се задржала у родном град, Неда Николић из Лесковца за посластичарницу увек има времена. Који би слаткиш одабрала и за оне који је добро не познају, јасно је при првом погледу на њене слике.

Омиљени су јој, каже, они чоколадни са бадемом или мафини, па њих најчешће слика, пре свега због тоналитета чоколаде. Али на платнима Неде Николић има места и за друге колаче.

"Пре свега ја сам љубитељ колача, али волим ту разноликост, облике, форме, површине и где год идем бележим фотоапаратом колаче из излога" каже Неда.

Покушавала је са чоколадом и да ствара, али каже светли и брзо губи сјај, зато се окренула макаронама и спрат по спрат настају свадбене торте. Неда каже да јој је жао што ове слике имају рок трајања, али то не значи да ће их се одрећи.

"Занимљива је њихова крхкост, која када их поквасите прелази у еластичност. Волим да посматрам ту промену форме", каже Неда.

Двадесетчетворогодишња академска сликарка представља се први пут суграђанима уљима на платну која се, једноставно, како каже, могу назвати слатки радови.

"Не само по избору мотива, већ и по читавом концепту, ово је најслађа изложба коју смо до сада имали", каже Никола Марковић, галериста.

Неда и ваја, бави се фејс пејтингом, али тренутно највише времена посвећује видео радовима. То је део њених мастер студија на Универзитету примењених уметности у Бечу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи