Читај ми!

Држиш униформу, дај трактор

Зоран Ристановић из Горње Горевнице могао би да остане без трактора због дуга насталог јер није на време вратио униформу ЈНА коју је задужио пре 30 година.

Непознавање судских прописа у парничном поступку, очигледно, никога не амнестира. Зоран Ристановић из Горње Горевнице код Чачка могао би зато да остане без дела своје покретне имовине због дуга за војничку униформу ЈНА, коју је задужио пре 30 година.

Било је то толико давно каже Ристановић, да се војничког синејала присети само уз старе војничке филмове, а ону који је последњи пут облачио 1982. године на војној вежби у на Златару, заборавио је и где је оставио.

"Из војске сам изишао 1981. године а 1982. сам задужио униформу за време бивше СФРЈ", каже Ристановић.

Пресудом Општинског Суда у Чачку који је уследио 19 година касније, Ристановић је по тадашњем ценовнику ЈНА, морао да плати око 4.500 динара, али их до данас није платио.

"Извршни поступак је покренут 19.2.2003. године зато што именовани није у року од 15 дана измирио своју обавезу", каже Светлана Крунић Тасевска, ВД председника Основног Суда у Чачку.

За нагомилани дуг који сада са каматом износи око 50.000 динара Суд је Ристановићу потражује половни трактор ИМТ типа 558 и тракторске грабуље, пошто се остала имовина још води на његовог оца Велисава.

Велисав Ристановић се чуди зашто потражују трактор а не стоку коју поседује.

У основном Суду у Чачку подсећају да непознавање прописа, пре свега игнорисање судских позива никога не амнестира.

Ристановић се није обратио Суду како би сачувао трактор, који му је Извршни судија пописао још пре два месеца.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи