Читај ми!

Трка преживљавања

Организација "Вајлд Сербиа" је четврту годину заредом организовала трку преживљавања у природи у којој је учествовало 127 такмичара подељених у педесет екипа. Циљ трке је промоција природних лепота Србије и здравог начина живота.

Како би представила лепоту предела наше земље као и важност здравог стила живота, организација "Вајлд Сербиа" је организовала трку преживљавања, сналажење у природи на обронцима планина Јагодња, Борања и Гучево.

Уз  пуно елана, снаге и воље екипе су учествовале у две категорије -Опстанак са стазом дугом седамдесет километара и Авантура - тридесет километара само уз мапу, нож, кресиво и по пола литра воде.

Да вреди труда потврђују екипе које су стигле до циља.

"Било је тешко, али вреди. Лепо је све оно што смо видели. Човек не зна да цени једну најобичнију јабуку, а колико она прија када смо најуморнији и мртви гладни", каже Јован Крстић, који је са екипом К-9 стигао до циља.

Његов друг Тадија Поповић каже да је било напорно, али да су преживели.

"Важно је да смо хтели и да смо имали вољу. Нисмо хтели да одустанемо ни у једном тренутку и зато смо овде", каже Тадија.

Драган Брајков из Новог Сада одушевљен је природом, шумама, водом које има у изобиљу, али и насеобина, па су, како кажу, имали прилику и да разговарају са локалним становништвом и добију њихову помоћ.

За храну су, додаје Драган, најчешће, имали оно што су проналазили у природи - купине, печурке, маслачак и слично.

Иван Настић, организатор трке каже да су на контролним тачкама били распоређени људи који прате кретање екипа, а биле су ангажоване и екипе Хитне помоћи.

Екипе из читаве Србије и суседних држава са 130 учесника, током дводневне авантуре су збрајале бодове за брзину и сналажење у природи. Ипак, уз званичне, победници су готово сви, јер су, како кажу, победили дивљину.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи