Читај ми!

Аутобусу, стани!

Аутобус који успорава и путници који трче нагађајући где ће и када да стане, како би могли да уђу, била би комична сцена да није свакодневна појава на улицама Ћуприје. Разлог је спор станице и аутопревозника око надокнаде за станичне услуге.

Спор између предузећа Аутобуске станице "Велмортранс плус" и "Ниш-експреса" око висине накнаде за улазак аутобуса у ћупријску станицу, довео је у незавидан положај све путнике нишког превозника.

Аутобуси "Ниш-експреса", уместо на аутобуској станици, путнике примају по околним улицама. Обично аутобус дође близу, да путници могу да га виде, а онда вози споро. Путници морају да трче, јер не знају где ће тачно стати.

Такве ситуације су свакодневна појава. Једну од њих забележила је екипа РТС-а из Јагодине. По реду вожње, аутобус "Ниш-експреса" стиже из правца Параћина, регионалним путем, скоро на време. Иде према нашој екипи поред које стоји госпођа која маше да је возач види.

Међутим, возач је видео камеру екипе и променио правац. Око кружног тока, поред станице и, дао гас. Стао је око 200 метара даље, где камера не може да га сними.

Овакве сцене, и велики проблеми које путинци имају, последица су спора око висине надокнаде који траје већ месецима.

Тарифе је својевремено, у складу са категоризацијом станица, утврдила Привредна комора Србије. Уставни суд је, међутим, поништио ту одлуку и оставио да се о томе договарају станице и превозници.

Представници "Ниш-експреса" кажу да постоје два ценовника и да их то збуњује, а Ћупричани одговарају да важи само онај који је потписан и да се неко са другим ценовником нашалио. Дилеме, тврде, нема. Реч је о суми од 350 динара за станичне услзге.

А да неко не помисли да 350 динара није новац због кога се вреди свађали, ево и податка који не збуњује: предузеће "Велмотранс" потражује од "Ниш-експреса" преко 5 милиона динара.

"Велмотранс" наводи да сви други превозници поштују њихов ценовник, а "Ниш-експрес" да нема нигде проблема осим у Ћуприји.

Јасно је да ће укинуту категиоризацију станица морати да замени нека друга регулатива, јер овде, по свему судећи, договора нема.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи