Читај ми!

Крос РТС-а

Више од 1.500 ученика основних и средњих школа, као и шабачких предшколаца учествовало је данас на традиционалном Кросу РТС-а на хиподрому у Шапцу. Крос je одржан и у другим градовима у Србији, а само у Поморављу трчало је 14.000 ученика.

Снага, брзина и кондиција су различити, али је зато жеља да се попну на победничко постоље готово иста код свих учесника. Стаза шабачког хиподрома била је препуна Шапчана, од предшколаца до матураната.

Ксенија и Симона Опанковић кажу да су, до сада, освојиле много медаља и да им је било тешко да истрче, док  Марко Живановић каже да је срећан што је успео да истрчи крос.

Двадесет и четврте трке изазов су за ученике свих разреда. Спортски дух овде је увек подржан ватреном публиком од другара до професора и фамилије, традиционално и за освајаче медаља,  али и све који су истрчали крос.

За спортску манифестацију, која се не пропушта, побринуо се Спортски савез Шапца.

Дејан Поповић, секретар Спортског савеза Шапца каже да је суштина кроса популаризација спорта, усмеравање деце да се баве спортом због, како каже, потребе њихове моторичке активности.

Милисав Станојчић, селектор јуниорске атлетске репрезентације Србије каже да је познато је да је атлетика базични спорт, а да је ова слика на хиподрому показатељ да Шабац има једну велику базу.

У граду који има преко130 регистрованих клубова масовност се, како кажу, и  очекује. Од 7.000 регистрованих спортиста готово сваки је у школским данима за протекле 22 године, крос истрчао пет пута.

Традиционални крос РТС-а одржан у Поморављу, Лозници, Лесковцу

Крос РТС-а одржан је и у Лесковцу. Захваљујући доброј организацији Школске управе Лесковац, Спортских савеза, актива професора физичког васпитања и, поред лошег времена и тешке стазе натопљене водом, свих 26 трка протекло је у најбољем реду.

Крос РТС-а одржан је и на сеоском подручју на читавој територији Лесковца, а најбољи учесници представљаће свој град на завршној трци у септембру ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи