Читај ми!

Мајска суснежица на Златибору

На Златибору се за два дана температура спустила за више од 20 степени, а падао је и снег, који се брзо отопио.Пад температуре спремно су дочекали и гости и угоститељи.

Иако би, уместо ситне кише која пада, мајско сунце свима више пријало, ни гости, којих је на Златибору окопет хиљада, ни домаћини, не жале се на зимску температуру, каквих је, како кажу, раније било и у јуну.

У хотелу "Палисад", објашњава Јована Радовановић, чим температура падне испод десет степени, грејање се аутоматски укључује, тако да пад температуре није битно утицао на смањење броја гостију.

Туристи кажу да су планирали више да се шетају и да што више времена проводе напољу, али да су спремни и за ниже температуре.

Продавци на пијаци кажу да је и продаја сувенира и златиборских џемпера опала, иако има доста туриста. Највише се, како кажу, траже дечије чарапе и капе.

Златиборски домаћини поштују жеље гостију, али и топло препоручују овдашњи пакет прве помоћи у свако доба: обавезне вунене чарапе, луч -  да се ватра заложи, мед, слатко, чај или, ко воли, домаћу љуту ракију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи