Читај ми!

Крагујевчани поново на Сусретима

После готово пуне деценије, крагујевачки Књажевско-српски театар, са представом Небојше Брадића "Ноћ у кафани Титаник", рађеној по мотивима прича Иве Андрића, поново учествује на позоришним сусретима "Јоаким Вујић"

Крагујевачки ансамбл наступиће у среду, 16. маја на 48. сусретима "Јоаким Вујић" у Пироту са комадом "Ноћ у кафани Титаник".

Премијера представа одиграна је 10. децембра, на 50. годишњицу додељивања Нобелове награде Иви Андрићу.

Крагујевачки театар је овим репертоарским потезом показао озбиљност вредну хвале, а Небојша Брадић је још једном потврдио да се одлично сналази у водама велике литературе.

"Прецизан и захтеван редитељски поступак, који инспирише глумца, уродио је плодом и пред нама је узбудљива представа која приближава сјајну литературу гледаоцу на сценски катарзичан начин", навео је у својем образложењу редитељ Божидар Ђуровић, селектор овогодишњих Сусрета, који је пре коначне селекције програма погледао двадесетак представа из Србије јужно од Београда.

Осим крагујевачког Књажевско-српског театра, на овогодишњим Сусретима "Јоаким Вујић" наступиће још и позоришта из Крушевца, Ужица, Ниша, Пирота, Зајечара и Шапца.

У част награђених, позориште "Бора Станковић" из Врања извешће Мрожеков комад "Полицајци", у режији Небојше Дугалића.

Крагујевачко позориште последњи пут учествовало је на Сусретима "Јоаким Вујић", чији је један од оснивача, 2003. године, са комадом Бертолда Брехта "Живот Галилејев" коју је, такође, режирао Небојша Брадић.

Чланови жирија овогодишњих Сусрета су Јасмина Аврамовић Ранковић, глумица ЈДП-а, Светислав Јованов, драматург и позоришни критичар, и Јелена Богавац, редитељ, а модератор разговора за округлим столом је Жељко Хубач.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи