Читај ми!

Скромнија прослава јубилеја

Годину дана уочи централне прославе обележавања 1.700 година хришћанства у Нишу, одустало се од многих планираних идеја. Археолошко налазиште Медијана, 2013. највероватније неће дочекати под кровом, а нема ни Константиновог крста.

Састајало се, обећавало и потписивало, али се од идеје на папиру нишког привредника Драгана Милошевића, није далеко одмакло.

Ни после четири године, на брду Виник изнад Ниша, уочи јубилеја 1.700 година хришћанства, нема крста високог 82 метра, а археолошко налазиште Медијана 2013. годину највероватније неће дочекати под кровом.

Први пут после осамдесет година археолози су потуно истражили Коснтантинову вилу на Медијани. Посао је завршен још прошле године, обезбеђен је и новац, али се због измене пројеката и преплитања надлежности различитих институција културе над Медијаном, касни са конезрвацијом зидова виле и уређењем археолошког парка.

У граду се уређују главне саобраћајнице, спремају изложбе, праве сувенири и завршава Црква цара Константина.

За оне који су најавили долазак у Константинов родни град идуће године, недавно је покренут посебан градски сајт са планом прославе јубилеја, који ће Нишу дати шансу, која се, како тврде Нишлије, ипак не сме пропустити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи