Читај ми!

Поклони за крагујевачке бебе

Градска организација Црвеног крста даровала деветнаесторо новорођенчади рођених 8/9. маја у Крагујевцу. Тада је, у крагујевачком породилшту, рођено највише беба у последњих двадесет година.

У недељи у којој обележава годишњицу свог оснивања, Градска организација Црвеног крста предала је поклоне родитељима 19 беба рођених током 8. и 9. маја.

Маме, тате и њихови малишани добили су пакете који садрже непоходна хигијенска средства за новорођенчад, гардеробу, али и сребрне наруквице које ће малишане и родитеље подсећати на тај дан.

"Ово је само још једна наша акција којом желимо да подржимо наталитет и промовишемо један од програма Градске организације Црвеног крста  и којим желимо да едукујемо младе у области репродуктивног здравља", рекла је Невенка Богдановић, секретар Градске организације Црвеног крста у Крагујевцу.

Невенка Богдановић најавила је да ће Црвени крст Крагујевца, што је и традиција те организације, даровати све новорођене бебе и њихове мајке до 15. маја до када траје та акција.

Наталитет у Крагујевцу последњих година износи од 1,2 промила. Тако је  2010. године рођено укупно 2.088 беба, око 1.000 мање него што је рођено 1990. године. То се променило прошле године, када је рођено стотинак беба више него годину дана раније.

Од почетка ове године, у крагујевачком породилишту дневно се рађало од четири до седам малишана, али је било дана када није било ниједног порађаја.

Ипак, у ноћи између 8. и 9. маја, рођено је чак 19 малишана, од чега су шеснаесторо Крагујевчани, док је породиља из Тутина, на свет донела тројке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи