Читај ми!

Узалудна борба против прашине

Мештани три куршумлијска села, Пепељевца, Крчмара и Грабовнице блокирали су макадамски пут, којим месецима пролазе тешка возила због поправке моста на Топлици. Житељи тврде да су на то присиљени, јер више не могу да поднесу прашину која угрожава и њих и усеве.

Због поправке моста на Топлици, сва возила се, са магистралног пута, преусмеравају на макадамски пут који су мештани три куршумлијска села блокирали, јер им, како тврде, камиони и прашина загорчавају живот.

Они кажу да је ово једини начин да заштите себе и усеве од прашине, а саобраћај се одвија успорено заобилазницом преко Куршумлије и Кастрата.

Због прашине, која је остала иза тешких камиона и аутобуса, Ратка Видосављевић из Крчмара страхује да неће имати шта да убере у својој башти:

"Бројала сам једног дана, 712 теретњака је прошло. Ту нема ни рада, ни живота, не можемо да дишемо, нити можемо шта да сејемо. Ово је велика катастрофа."

Мештани су забринути и за усеве, који се у парцелама поред пута, увелико суше. Миломир Антић из Крчмара каже да им прашина уништава и воће и поврће, у појасу ширине 100 метара уз пут.

Иако ово није први пут да се саобраћај са магистралног пута преусмерава на макадамски пут преко Крчмара, мештани до сада нису наишли на разумевање надлежних, да се део пута, кроз насеља, асфалтира.

"Нико нам не гарантује ништа. Неће да поставе знакове носивости моста, а прашина је велика. Требало би да асфалтирају километар и по пута, али око тога је највећи проблем", каже Градимир Кузмановић из села Крчмаре.

Председник Месне заједнице Пепељевац Зоран Николић каже да су у питању три села, а не само једно, и да су постојала обећања која, како каже, ни до данас нису испуњена.

Реконструкција моста на Топлици, трајаће, према плану, наредна три месеца. Саобраћај се на овом делу магистралног пута Ниш - Приштина одвија успорено, зато што заобилазница преко Куршумлије и Кастрата није предвиђена за велики број возила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи