Читај ми!

Цвећем против сивила

Панчево је последњих година постало препознатљиво по лепо уређеним парковима и скулптурама, које одушевљавају грађане. Загађени индустријски центар полако се претвара у зелени град.

Лепе пролећне дане Панчевци најрадије проводе у градским парковима, уживајући у зеленилу и интересантним скулптурама од цвећа.

Мноштво фигура - лептири, бубамаре, лубенице, печурке и пужеви од цвећа, због којих се шетачи осећају као да су у природи, у шуми или на ливади, а не у бучном граду.

Цветне скулптуре радују Панчевце. "Одушевљен сам. Град никад није изгледао овако. Изузетно је." Једна суграђанка каже да не зна да ли су лепше фигуре или разнобојно цвеће.

Маштовити цветни аранжмани и инсталације прелепих боја, полако постају нови симболи Панчева. Прошле године буба у цвећу, а ове године и трабант, највеће су скулптуре са еколошким порукама, које својим суграђанима шаље стручни и креативни тим из "Зеленила".

"Овде је реч о суживоту човека и природе", каже директор ЈКП "Зеленило" Данило Бјелица.

"Желели смо да ово градско сивило зашаренимо и пружимо Панчевцима пријатан и леп кутак за живот. Овакве инсталације постоје у италијанским градовима, али су наше идеје за конкретне скулптуре оригиналне, и то нема нико други у Србији", каже Бјелица.

Лепоту и привлачност Панчеву дају и чистоћа и дотераност, али пре свега детаљи, као што су скулптуре - свака од њих је мало уметничко дело и препорука за посетиоце.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи