Читај ми!

И медицина и атлетика

Краљевчанин Стефан Вукадиновић једнако је успешан и у спорту и у школи. Иако нема добре услове за тренинге, млади спортиста ниже успехе у атлетским дисциплинама на 400 и 800 метара, али и петице у школском дневнику.

Деветнаестогодишњи Краљевчанин Стефан Вукадиновић, својим талентом, свакодневним тренинзима и упорношћу постиже одличне резултате у атлетици. Подједнако је успешан и у средњој медицинској школи.

"Тренирам свакодневно, пре или поподне, у зависнисти од обавеза у школи", каже Стефан.  "Почињем лаганим загревањем, до вежби разгибавања, уводим себе у главни тренинг. Имам добре резултате у атлетици и трудим се да постанем светски атлетичар", каже Стефан.

Иако се двоумио између атлетике и фудбала, одабрао је краљицу спортова. Бројна признања са јуниорских такмичења на 400 и 800 метара, која је до сада освајао, потврђују да је направио добар избор.

Тренер Веселин Булатовић каже да је Стефан откривен простом методом - штоперицом и метром још у седмом разреду основне школе.

"Он је таленат који се среће једном или ниједном у десет година. Он је дечко од  ког треба правити будућег олимпијца. Ако њега не тренирам, ја не знам кога ћу", каже Булатовић.

Стефан је једнако успешан и у четвртом разреду средње медицинске школе. У дневнику има све петице. Он је спој свих добрих особина, каже Стефанова разредна Светлана Милановић, иначе професорка српског језика.

"Омиљен је у одељењу, помаже друговима, одличан је ђак, добар друг и спортиста", истиче Стефанова разредна.

Упорност и рад, и у школи и у спорту, Стефану су већ донели одличне резултате. Планира да упише Медицински факултет у Београду и да настави да се бави атлетиком.

Одлучан је, каже, да се још једном потврди у спорту и науци. Ко ће више добити или изгубити, атлетика или медицина, за сада је неизвесно.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи