Притвор због убиства у Сарајеву

Едину Вуку и Анелу Хераку, оптуженима за убиство сарајевског конобара Амара Мистрића, одређен притвор од 40 дана. Током саслушања у Жупанијском суду у Сплиту, Вук и Херак изјавили да се не противе изручењу у БиХ.

Осумњиченима за убиство Амара Мистрића у Сарајеву, истражни судија Жупанијског суда у Сплиту Станко Грбавац одредио је екстрадициони притвор од 40 дана. Очекује се, међутим, да ће они већ за неколико дана бити изручени органима БиХ.

Двадесетдвогодишњаци Един Вук и Анел Херак изјавили су током саслушања у Жупанијском суду да се не противе изручењу у Босну и Херцеговину.

Медији су јавили да то поједностављује поступак изручења властима БиХ, јер ће за то бити довољна и документација којом тренутно располажу хрватски органи гоњења, односно међународна потерница.

У Хрватској полицији не памте да су им криминалци са међународне потернице тако брзо "долијали".

Вук и Херек ухапшени су јуче у Полицијској станици у Омишу где су ушли да се распитају шта је потребно за боравишну дозволу.

Мистрић је био сувласник и конобар кафића "Очо риос" у сарајевском насељу Ченгић-Вила, а убијен је прошле седмице након што је одбио да послужи пиће Хереку и Вуку, које је познавао од раније.

Херек и Вук су Мистрића најпре физички напали, а онда му је Вук испалио смртоносни хитац у главу.

До јуче су били у бекству, а за њима је одмах расписана међународна потерница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи