Прекинути са хајком на институције

Црногорски премијер негирао да је аболирао Миомира Мугошу због напада на новинара и фоторепортера "Вијести" тиме што су истим аутомобилом дошли на предизборну конвенцију владајуће партије на Жабљаку. Прекинути са притисцима на институцијама Црне Горе, поручио Ђукановић.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе и председник Демократске партије социјалиста (ДПС) негирао је да је аболирао градоначелника Подгорице Миомира Мугошу због напада на новинара и фоторепортера "Вијести" тиме што су у истом аутомобилу дошли на предизборну конвенцију владајуће партије на Жабљаку.

Ђукановић је физички напад Мугоше на новинаре "Вијести" назвао "испадом", индиректно оцењујући да Мугоша "нема довољно демократског капацитета да своју личност достојанствено заштити".

Ђукановић је рекао да је Мугоша члан Председништва ДПС и да по том основу, као и остали чланови тог страначког органа, учествују у кампањама за државне или локалне изборе.

"Мугоша је на Жабљак дошао да понуди помоћ главног града актуелној и будућој локалној управи. Њему није потребно посебно представљање, нити му је потребно да га ја доводим, ни аболирам. Он је човек који има свој политички персоналитет и који је, као и сваки други грађанин Црне Горе, одговоран пред правном државом, као и ја и свако други", рекао је Ђукановић.

Црногорски премијер је рекао да је Мугоша "увек спреман да правно и политички сноси консеквенце за оно што су евентуалне последице његовог деловања".

Поверење у полицију

Ђукановић је рекао да је за то да се установи јавна одговорност и за овај инцидент, као и за сваки други и истакао да има апсолутно поверење у поступке полиције и правосудних органа када је реч о инцидету у који је умешан Мугоша.

"Треба прекинути са једном бесомучном хајком и притиском који се ових дана врше према институцијама државе Црне Горе", рекао је Ђукановић.

"Сви људи, а посебно они који се баве јавном делатношћу, морају имати много виши ниво демократских капацитета и самим тим што што обављају јавне послове и виши праг демократске одговорности и толеранције за функционисање институција демократског система, чак и када те институције знају у свом раду да покажу одређена ишчашења и неправилности", рекао је Ђукановић.

Нагласио је да је "противник сваког облика насиља које може бити физичко, али и медијско".

"Нажалост, једно насиље може да генерише друго насиље. Кад говорим о медијском насиљу имам на уму да веома често у нашим условима власници и представници независних медија, заогрнути плаштом посвећености демократији и слободи јавне речи знају да покрену потпуно личне, непринципијелне, ратове против одређених људи, угрожавајући њихов дигнитет. Најчешће заогрнути плаштом демократије, а суштински врло често мотивисани жељом за сензацијом која треба да донесе екстра профит. У неком случају, рекао бих чак жељом да се понуди алтернатива актуелној власти", рекао је Ђукановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи