Читај ми!

Карађорђевић изгубио спор

Суд у Крању одбацио захтев принца Александра Карађорђевића да му буде враћен део парцеле на Брду код Крања, који је припадао његовој породици.

Окружни суд у Крању одбацио је у целини захтев српског принца Александра Карађорђевића да му буде враћен посед Брдо код Крања који је припадао његовој породици.

Суд у Крању је то одлучио почетком недеље, а тужилац Карађорђевић ће морати туженој страни - Републици Словенији, да исплати трошкове суђења.

Александар Карађорђевић је против Словеније уложио тужбу за утврђивање власничког права на око половину парцеле на поседу Брда код Крања, као и за исплату одштете.

Захтев је био уложен на грађанско-правној основи и није била реч о поступку денационализације.

Адвокати Александра Карађорђевића нису желели да коментаришу пресуду Окружног суда у Крању, али ће, како су навели, захтевати обнову поступка за повраћај имовине.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи