Читај ми!

Потврђена оптужница против Шарића

Ванпретресно веће бијелопољског Вишег суда потврдио оптужнице против Душка Шарића и Јовице Лончара. Жалба на то решење није дозвољена, рекла портпарол суда Биљана Човић.

На данашњем рочишту, Ванпретресно веће бјелопољског Вишег суда потврдило је оптужницу Одељења за сузбијање организованог криминала против Пљевљака Душка Шарића због стварања криминалне организације, неовлашћене производње, држања и стављања у промет опојних дрога и продуженог кривичног дела прања новца.

Веће је донело решење којим је потврђена оптужница Врховног државног тужилаштва и против Јовице Лончара због прања новца у продуженом трајању.

Портпарол бјелопољског Вишег суда Биљана Човић рекла је да је ванрасправно веће из доказа прикупљених у истрази нашло да произлази основана сумња да су окривљени извршили кривична дела за која су оптужени, због чега је и донето решење о њеном потврђивању, наводе подгоричке Вијести.

"Против донетог решења о потврђивању оптужнице жалба није дозвољена", додала је Човићева.

Душко Шарић се терети да је од октобра 2007. до маја 2009. године био припадник криминалне организације чији је организатор био његов старији брат Дарко Шарић.

У оптужници се наводи да је та организација "имала за циљ вршење кривичних дела за која се по закону може изрећи казна затвора преко четири године, ради стицања незаконите финансијске добити и њеног улагања у легалне финансијске токове на подручју Црне Горе и Србије у дужем периоду у међународним оквирима".

Сваки члан имао је, како се наводи, одређену улогу и задатак, а организација се бавила неовлашћеном куповином кокаина у Јужној Америци и његовим даљим преношењем држањем, растурањем, продавањем и транспортовањем до купаца у Европи.

Душко Шарић и Јовица Лончар се терете и да су се удружили у периоду од 24. јула 2006. до 28. фебрура 2011. године, како би путем банкарског и финансијског пословања прикрили порекло новца за који су знали да је прибављен кривичним делом "неовлашћене производње, држања и стављања у промет опојних дрога извршеног на организован начин у укупном износу 21.353.879 евра".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи