Читај ми!

Баша градоначелник Тиране

После поновног пребројавања гласова, кандидат владајуће Демократске странке Љуљзим Баша постао градоначелник Тиране, рекао је албански премијер Саљи Бериша. Опозициони лидер и кандидат Еди Рама поручио да не признаје резултате.

У трци за градоначелника Тиране победио кандидат владајуће Демократске странке Љуљзим Баша, пошто је изборна комисија одлучила да узме у обзир и гласачке листиће који су убачени у погрешне кутије. 

Албански премијер Саљи Бериша саопштио је да је Баша освојио 78 гласова више од кандидата опозиције и досадашњег градоначелника албанске престонице у три мандата Едија Раме. Демократска странка је на локалним изборима 8. маја предводила Коалицију за грађане.

Бериша је раније рекао да избори у Албанији никад до сада нису били тако "транспарентни и демократски" и позвао опозицију да прихвати резултате гласања.

Председник водеће опозиционе Социјалистичке партије Албаније Еди Рама изјавио је да неће признати резултате локалних избора.

"Ови резултати не одражавају слободну вољу грађана Тиране, већ су продукт изборног канибализма", изјавио је Рама.

Према првим резултатима, на изборима је са десет гласова више победио Рама, чија Социјалистичка партија предводи опозициону Коалицију за будућност. После одлуке изборне комисије да поново преброји гласове, опозиција је бојкотовала њен рад и организовала протесте у Тирани, који су повремено прерастали у сукобе са полицијом.

Избори у Албанији додатно су заоштрили политичку кризу која у тој земљи траје скоро две године, јер опозиција оптужује владајуће демократе за корупцију и крађу избора 2009. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи