Читај ми!

Дан независности у Црној Гори

Подгорица слави пету годишњицу од одржавања референдума на коме су грађани гласали за издвајање из државне заједнице Србија и Црна Гора.

Црна Гора слави Дан независности, односно пету годишњицу од одржавања референдума на које су грађани гласали за издвајање из државне заједнице Србија и Црна Гора.

На Цетињу је синоћ одржана главна прослава петогодишњице независности. Премијер Игор Лукшић приредио је пријем за домаће и стране званице.

Владајућа Демократска партија социјалиста одржава, на годишњицу независности, одржава шести изборни конгрес на којем ће бирати ново руководство.

Партије у Црној Гори различито оцењују протеклих пет година. Владајуће странке наводе да је земља напредовала у сваком погледу, а опозиционе да је Црна Гора добила партијску државу, независну од Србије, али не и криминалних структура.

Годишњица црногорске независности обележена је и у Ловћенцу у Војводини, у организацији Удружења Црногораца Србије Крсташ.

Референдум о независности Црне Горе одржан је 21. маја 2006. године, када се 55,5 одсто грађана изјаснило за државну сувереност, док је против било 44,5 одсто.

Црна Гора је 3. јуна и званично проглашена независном државом, усвајањем Декларације о независности у Скупштини Црне Горе. 

По Закону о државним празницима у Црној Гори, 21. мај се слави као Дан независности.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи