Читај ми!

ЕУ: Резултати одмах!

Резултати избора за градоначелника Тиране морају бити објављени без одлагања, поручила Европска комисија. Жозе Мануел Барозо одложио посету Тирани због политичке ситуације, настале после одлуке изборне комисије да поново преброји гласове.

Европска комисија је затражила да резултати избора за градоначелника Тиране буду објављени без одлагања и да изборни процес буде у потпуности слободан, рекла је у Бриселу портпаролка европског комесара за проширење Штефана Филеа, Наташа Батлер.

"Важно је да изборни процес буде потпуно ослобођен сваког мешања политике. Не могу постојати два различита изборна резултата. Резултати морају бити објављени без одлагања", рекла је Батлерова на конференцији за новинаре.

Председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо отказао је данашњу посету Тирани због политичке ситуације.

Међутим, портпаролка Филеа је објаснила да то "никако не представља повлачење ЕУ из Албаније".

У Тирани су и данас настављени протести опозиције због одлуке изборне комисије да поново преброји гласачке листиће.

Према прелиминарним резултатима избора одржаних 8. маја, лидер опозиционих социјалиста Еди Рама, који је у три мандата био градоначелник Тиране, води са 10 гласова у односу на Љуљзима Башу, бившег министра унутрашњих послова из редова владајуће Демократске партије. Поновно пребројавање гласова је у току.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи