Читај ми!

Расправа у Сабору на ивици инцидента

Обезбеђење у Сабору Хрватске избацило двојицу посланика из скупштинске дворане, пошто су се вербално сукобили с потпредседником парламента Владимиром Шексом.

Због вербалног сукоба са потпредедником хрватског Сабора Владимиром Шексом, обезбеђење избацило двојицу посланика из скупштинске сале.

Реч је о посланицима Хрватског демократског сабора Славоније и Барање (ХДССБ), Динку Бурићу и Зорану Винковићу, којима то није први сукоб с функционером владајућег ХДЗ-а и Сабора.

Први је из саборске дворане избачен Бурић, који је током расправе о прочишћеном тексту Устава позвао председавајућег Шекса да се повуче из политике, јер, како је навео, наноси штету и себи и народу, а затим је потпредседнику Сабора рекао да му "није доста амбулантно, већ да ће му требати и стационарно лечење".

Будући да му је раније изрекао опомену одузимањем речи, Шекс је после те увреде позвао саборску стражу, која је Бурића извела из дворане.

"За 20 година постојања Сабора, нису забележене овакве увреде председавајућег и покушаји опструкције", истакао је Владимир Шекс, пошто је стражи наложио да избаци и другог посланика, Бурићевог страначког колегу Зорана Винковића, који је наставио да оптужује Шекса за кршење процедуре објављивања прочишћеног текста Устава и закона.

После изласка из дворане, Винковић је новинарима рекао да његова странка жели да упозори да је Хрватска земља безакоња и оценио да оно што ради Шекс "није радио ни Тутанкамон, ни Рамзес Други, али ни његов син".

ХДССБ је странка Бранимира Главаша, који у БиХ издржава затворску казну, због ратних злочина над српским цивилима у Осијеку, 1991. године. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи