Читај ми!

Ухапшен Миралем Мацић

Миралем Мацић звани Маца ухапшен у Коњицу, због ратног злочина у Брадини, 1992. године. Мацићу данас истекла дванаестогодишња затворска казна за убиство четворочлане породице.

Припадници Агенције за истрагу и заштиту БиХ у Коњицу су ухапсили Миралема Мацића званог Маца, на основу наредбе Тужилаштва БиХ.

Мацић (42) се терети за кривично дело ратног злочина против цивилног становништва.

Мацићу је данас истекла дванаестогодишња затворска казна, на коју је био осуђен због почињеног ратног злочина против цивилног становништва, јер је у рату на територији општине Коњиц убио четири члана породице Голубовић - оца, мајку и двоје мале деце.

Такође, Посебно одељење за ратне злочине Тужилаштва БиХ сумњичи Мацића да је крајем маја 1992, у месту Брадини, у општини Коњиц, починио двоструко убиство цивила српске националности, у току војне акције Територијалне одбране, МУП-а БиХ и Хрватског вијећа обране.

На предлог Тужилаштва БиХ, а по одобрењу Суда БиХ, службеници државне агенције за истраге и заштиту обавили су претрес куће и окућнице Мацића.

Миралем Мацић биће предат тужиоцу Тужилаштва БиХ, који ће га испитати и од Суда БиХ затражити меру притвора, саопштило је Тужилаштво.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи