Читај ми!

Поново сукоби у Тирани

Сукоби испред седишта Албанске изборне комисије. Опозиција протестује због најаве комисије да ће поново пребројавати гласове са већ одржаних локалних избора. Лидер социјалиста Еди Рама води са само 10 гласова разлике, демократе Саљија Берише указују на нерегуларности.

Присталице опозиције сукобиле су се полицијом испред седишта албанске изборне комисије у Тирани, због најаве комисије да ће одлучити да ли ће наложити поновно пребројавање гласова на локалним изборима, на којима је лидер опозиције Еди Рама победио противкандидата са само 10 гласова разлике.

У сукобима је учествовало двадесетак посланика из редова социјалиста.

Претходно се неколико хиљада присталица опозиције окупило испред седишта комисије у знак протеста због одлагања објављивања резултата локалних избора одржаним 8. маја.

Према прелиминарним резултатима локалних избора, Еди Рама води са само 10 гласова у односу на противкандидата из редова демократа Љуљзима Баше.

Међутим, демократе су се жалиле да су на одређеним бирачким местима гласачки листићи, предвиђени за избор градоначелника, убацивани у гласачке кутије предвиђене за избор градског већа, и поручују да ти гласови морају да буду додати коначном збиру.

Опозиција тврди да се њен лидер, социјалиста Еди Рама, поново изборио за функцију градоначелника Тиране, и не одобрава идеју о новом пребројавању гласова, тврдећи да се тиме угрожава политичка стабилност у земљи.

У седмочланој Комисији већину чине чланови владајуће Демократске партије.

Еди Рама, који је три пута био градоначелник главног града Албаније, главни је противкандидат бившем министру унутрашњих послова Љуљзиму Баши, којег је предложила Демократска партија.

Рама је данас оптужио премијера Саљија Беришу да угрожава стабилност земље поновним бројањем гласова.

Албански премијер је одговорио да Рама покушава да прелиминарне резултате избора наметне као коначне и апелује на лидера опозиције да одлуку о изборима препусти независним институцијама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи