Читај ми!

Од Умага до Београда

Педесетак поштовалаца лика и дела Јосипа Броза Тита испратило из Умага хрватско-словеначку штафету братства и јединства. Требало би да штафета у Београд стигне до 25. маја, некадашњег Дана младости.

Из истарске варошице, Умага, близу словеначке границе, према Београду је кренула хрватско-словеначка штафета братства и јединства.

На испраћају испред кафића "Тито", уз песме Мушког певачког збора "Јагоде" из села Доброве, крај Изоле, окупило се око 50 људи, поштовалаца лика и дела Јосипа Броза Тита, углавном чланова Друштва "Јосип Броз Тито" из Истарске жупаније, удружења "Титова Република" и Централног комитета Комунистичке партије Хрватске у оснивању, која је организовала и овогодишњу штафету.

Уз транспаренте "Братство и јединство - темељи наших народа", "Тито - легенда социјализма не умире", "Што је више лажи, Тито нам је милији и дражи" и Титових слика, штафета је у рукама Радослава Илића, председника Комунистичке партије Хрватске, кренула према Новиграду, Поречу и Бузету, а затим у Ријеку и Кумровец.

Пре пута, представници Друштва "Јосип Броз Тито" прочитали су овогодишњу поруку.

"Штафета братства и јединства даје топлину срца свих генерација наших народа и народности некадашње Југославије. Тим поводом поздрављамо сву омладину, радничку класу и све оне који нису заборавили да је Титово време било време велике љубави и мира у целој земљи и свету", наводи се у поруци на хрватском и италијанском језику, која ће, заједно са штафетом, у Београд, испред Куће цвећа, стићи 25. маја.

Како је рекао председник Комунистичке партије Хрватске Радослав Илић, циљ овогодишње штафете јесте уклањање барикада, како би се братски народи приближили.

"Ући ћемо заједно у Европску унију, али то неће бити исто као некада. Радници су на коленима, без посла и плате, а некад, за време Тита, сви су имали редовне плате у секунд. Све је било боље за време братства и јединства", рекао је Илић.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи