Читај ми!

Усташка капа председника Хајдука

Нови председник Хајдука Хрвоје Малеш потврдио да је његова фотографија на којој носи усташку капу аутентична. Сплитска полиција отворила истрагу против Малеша.

Први човек сплитског Хајдука Хрвоје Малеш потврдио је да је фотографија, на којој је позирао са усташком капом, која је преплавила друштвене мреже и хрватске медије, аутентична.

"Затечен сам објављивањем моје фотографије с усташком капом и медијским написима о томе. Иако је фотографија аутентична, она не представља моје ставове, ни мене као човека", рекао је Малеш и додао да није оптерећен прошлошћу, нити је поборник било каквих идеологија.

"Напротив, васпитан сам у хришћанском духу у породици која је увек подстицала толеранцију и поштовање људи других националности, раса и вера", наводи се у саопштењу Малеша.

Председник Хајдука је навео да је стара фотографија са усташком капом резултат младалачке непромишљености.

"Тада сам био веома млад и извињавам се свима које је ова фотографија на било који начин повредила. Моја једина водиља је 'Хајдук'. Сву енергију и знање усмерићу на добробит нашег клуба и надам се да ће мој рад и резултати бити оно по чему ће ме људи ценити", рекао је Малеш.

Сплитска полиција је у међувремену саопштила да је отворила истрагу против Малеша, због фотографије са усташком капом.

"Испитаћемо аутентичност фотографије и у договору са надлежним државним тужилаштвом утврдити постоји ли кривична или прекршајна одговорност", изјавила је за Index.hr представница за штампу спилтске полицијске управе Марина Краљевић Гудељ.

Број коментара 61

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи