Читај ми!

Одложена Парада поноса у Подгорици

Због недостатка подршке одложена Парада поноса у Подгорици која је била заказана за 31. мај. Организатори наводе да црногорска влада пружа само "декларативну подршку".

Парада поноса која је у Подгорици била заказана за 31. мај одложена је због недостатка подршке одржавању те манифестације, саопштили су организатори.

Члан организационог одбора "Параде поноса" Александар Зековић је на конференцији за новинаре рекао да Влада Црне Горе за сада пружа само "декларативну подршку" за одржавање те манифестације.

Влада, такође, како је наведено, није одредила свог високог представника који би учествовао у манифестацији и који би се на крају уличне шетње обратио учесницима.

Навдени су примери претњи припадницима ЛГБТ популације, као и то да су синоћ у Подгорици нападнути младић и девојка за које се претпоставља да припадају тој групи грађана.

На претње преко друштвене мреже Фејсбук упозорио је јуче и црногорски омбудсман Шућко Баковић.

Медији преносе да је на синоћњем концерту хрватске групе "Лолобриђида", који је организован у знак подршке Паради поноса, бачен сузавац.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи