Читај ми!

Летња сезона, спас за Грке

Протести водеће синдикалне конфедерације у Грчкој, обуставе саобраћаја и отказивање летова веома погађају становнике те земље. Трговци су углавном незадовољни прометом и зарадом, а као и обично највише очекују од предстојеће туристичке сезоне.

Обуставе поморскок и међународног железничког саобраћај и привремено отказани летови, због протеста две водеће синдикалне конфедерације веома утичу на живот у тој земљи.

Ретко који трговац у Грчкој ће вам рећи да је задовољан прометом и зарадом, као и да је дошло време да се од дугогодишњег бизниса тешко живи.

"Ове године имамо много више намета него раније, али покушавамо да нижим ценама и добром услугом побољшамо посао, како бисмо опстали", каже трговац из Солуна.

У новом програму штедње, држава је смањила социјална давања, а многе је изненадило поновно поскупљење хране, комуналија, струје и бензина који је достигао евро и 70.

Грци као и обично највише очекују од предстојеће туристичке сезоне. Како би привукли туристе на појединим аеродромима су смањене или потпуно укинуте таксе.

Тако на пример на Крфу је ове године за време ускршњих празника боравило 25 одсто више туриста него прошле, а хотели су за пар дана зарадили 15 милиона евра. 

Крфљани не крију забринутост због гласина да су Немци заинтересовани да за део грчког дуга, преузму то оствро.

Градоначелник Крфа Јанис Трепеклис негира ту могућност. "Народ и ја као гардоначелник острва то нећемо дозволити. То не сме да се деси. Пре ће бити да Немци нама дугују", навео је Трепеклис.

Хотели широм земље су углавном задржали прошлогодиње цене, како би и у години штедње остали конкурентни на Медитерану.

"Очекујемо добру сезону. Резервације стижу и капацитети се пуне, што нас посебно радује. Снизили смо и цене ванпансионских услуга", каже Василис Калудис из агенције "Лорд".

Уз смањење расхода, приходима од турзима, и већим порезима Грчка ће покушати да на време измири кредитне обавезе.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи