Читај ми!

Референдум у РС нeприхватљив за ЕУ

Европска унија не подржава расписивање референдума у РС о државном Суду и Тужилаштву БиХ, рекао вршилац дужности шефа делегације ЕУ у тој земљи Ренцо Давиди. Европски званичник је поручио да се дијалог између ЕУ и БиХ наставља.

Вршилац дужности шефа делегације Европске уније у БиХ Ренцо Давиди рекао је да ЕУ не подржава расписивање референдума о државном Суду и Тужилаштву БиХ, који би требало да се одржи у Републици Српској. Европски званичник је навео да се дијалог са званичницима БиХ наставља.

Давиди је подсетио да су ту земљу недавно посетили високи званичник ЕУ Мирослав Лајчак и генерални директор Европске комисије за проширење Стефано Санино. Он је, међутим, рекао да нема информације о могућој посети високе представнице ЕУ за спољне послове и безбедност Кетрин Ештон Босни и Херцеговини, како су најављивали поједини медији.

"Сви су они долазили у посету БиХ, да би убрзали решавање питања попут формирања власти на државном нивоу и референдума. Као што знате, ЕУ сматра да референдум није прихватљив", истакао је Давиди.

Давиди је упозорио да су највећи проблеми у БиХ висок степен незапослености и нефункционално тржиште рада, чему, како је нагласио, треба више пажње да посвете они који креирају политику на државном нивоу.

Према његовим речима, у БиХ је потребно много више разговарати о развоју и економској будућности, јер та питања "нису много присутна у политици која се води у БиХ".

Давиди је у Бањалуци присуствовао консултацијама са цивилним друштвом на тему БиХ подршка сектору рада и запошљавања - у сусрет ЕУ интеграцијама, које се организују у оквиру иницијативе "Грађани за Европу".

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи