Читај ми!

Напад на имигранте у Атини

Неколико стотина људи, међу којима су били и неонацисти, напало је десетине имиграната у атинском кварту Патисија, после убиства једног мушкарца за које су осумњичени странци. Ухапшено 25 особа.

Узвикујући "Странци напоље", неколико стотина људи, међу којима су били и неонацисти напало је имигранте на улици и демолирали најмање једну радњу у власништву странаца, пренео је АФП.

Полиција је у Патисији употребила сузавац да би задржала демонстранте од напада на једну кућу у којој живе сквотери, а после протестног скупа 25 људи је ухапшено.

До насиља је дошло пошто је раније убијен један 44-годишњи мушкарац убодима ножем, док је улазио у аутомобил, припремајући се да одвезе трудну жену у болницу.

Полиција је саопштила да су мушкарца ножем избола тројица нападача, које су очевици описали као странце.

Човек је избоден због камере коју је носио у породилиште да сними рођење свог другог детета.

Убиство је појачало сумње у способност полиције да заштити поједине делове Атине које су преплавили наркомани, проститутке и илегални имигранти.

Последњих месеци десничарске групе имају тамо све већу подршку, а један од њихових лидера Криси Авги освојио је први пут место у атинској градској скупштини на локалним изборима.

До нереда је дошло дан пред генерални штрајк који је паралисао многе јавне и приватне службе и фирме у Грчкој.

Позив на обуставу рада упутила су два највећа национална синдиката у јавном и приватном сектору па ће то бити један од највећих штрајкова у 2011. години.

Та земља већ годину дана суочава се са повременим обуставама рада, пошто је Влада због велике економске и финансијске кризе присиљена да уводи оштре мере штедње.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи