Читај ми!

"Балкански ратник" пред судом у Љубљани

Суђење словеначком огранку групе, ухапшене у међународној акцији "Балкански ратник", почело пред судом у Љубљани.

Пред Окружним судом у Љубљани почело суђење шеснаесторици оптужених за производњу и трговину наркотицима, који су ухапшени у оквиру међународне полицијске акције "Балкански ратник".

На листи оптужених налази се Драган Тошић, за кога се верује да је вођа групе, коју су локални медији описали као словеначки огранак наркокартела Дарка Шарића, јавила је СТА.

Група је, такође, оптужена за криминално деловање и илегалну производњу дроге и трговину оружјем. Тошић и још 13 особа ухапшени су 25. маја прошле године у опсежној полицијској операцији у Љубљани, Крању и Копру, током које је претресено више од 30 кућа и заплењени дрога, новац и оружје.

Девет ухапшених налази се у притвору, а остали су у кућном притвору, од како је Тужилаштво прошлог новембра против њих подигло оптужнице.

Словеначка полиција је почела са прикупљањем информација о банди у другој половини 2008. године, пошто је од страних колега добила дојаву да су словеначки грађани чланови криминалне банде која тргује кокаином из Јужне Америке до италијанских лука и затим на север Италије.

Сарадња са српском полицијом и Америчком агенцијом за борбу против наркотика (ДЕА) покренута је 2009. године, што је довело до хапшења двојице мушкараца у Уругвају који су покушали да прокријумчаре 2,17 тона кокаина ка Средоземљу.

Везано суђење је већ у току у Србији, а оптужнице су подигнуте против 20 лица. Двојица осумњичених сарађују као сведоци, једанаесторици се суди, док се остали, укључујући Шарића, налазе у бекству и суди им се у одсуству, навела је словеначка агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи