Читај ми!

Ђукановић једини кандидат

Председништво Демократске партије социјалиста Црне Горе донело одлуку да једини кандидат за председника партије на предстојећем конгресу буде Мило Ђукановић.

Мило Ђукановић биће једини кандидат за председника Демократске партије социјалиста на предстојећем конгресу, одлучило Председништво те странке.

Предложено је да се за четири потпредседничка места кандидују Филип Вујановић, Светозар Маровић, Жељко Штурановић и Игор Лукшић. Такође, утврђени су предлози листа кандидата за органе ДПС-а који ће бити бирани на шестом конгресу владајуће партије, 21. маја.

Председништво се упознало са ситуацијом везаном за питање цркве на Светом Стефану.

"Председништво подржава напоре Владе Црне Горе да поводом питања те цркве пронађе решење у складу са законом, водећи рачуна о потреби афирмације економских потенцијала Црне Горе у области туризма", наводи се у саопштењу са седнице.

Подгоричке Вијести констатују да је Председништво ДПС-а Лукшића, по питању владиних закључака око цркве на Светом Стефану, подржало после пет дана ћутања.

Сукоб председника парламента и лидера Социјалдемократске партије Ранка Кривокапића и Игора Лукшића избио је након што су министри из СДП-а напустили седницу владе у четвртак, незадовољни због одустајања од рушења темеља цркве Александар Невски на Светом Стефану.

Кривокапић је поручио да министри СДП-а ни убудуће неће присуствовати владиним седницама, јер се не поштују закони, а Лукшић је одговорио да једино он одлучује о томе ко присуствује седницама тог извршног органа власти.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи