Читај ми!

Демонстрације у Атини

Хиљаде демонстраната окупило се поводом 1. маја у Атини у знак протеста због заоштравања државних мера штедње. Премијер Јоргос Папандреу позвао на "подршку великим променама потребним земљи".

У знак протеста због заоштравања државних мера штедње, хиљаде демонстраната окупило се у Атини на позив синдиката.

Хиљаде демонстраната окупило се поводом 1. маја у Атини на позив синдиката, у знак протеста због заоштравања државних мера штедње. Премијер Јоргос Папандреу позвао на "подршку свих" напорима Владе за превазилажење економске кризе.

На позив комунистичког синдиката Паме демонстранти дошли испред парламента носећи транспаренте "Никакве жртве за плутократију" и "Снага народа збациће Владу". 

Због поделе међу синдикалним организацијама, друга поворка је оформљена нешто даље, а на позив великих синдиката запослених у приватном и државном сектору - "ГСЕЕ и АДЕДИ", чија су руководства блиска владајућој социјалистичкој странки ПАСОК.

Годину од почетка строгог плана штедње по захтеву Европске уније и Међународног монетарног фонда у замену за спасавање Грчке од нагомиланог дуга, синдикати поново мобилишу чланство против новог заоштравања мера, најављеног средином априла.

Тај план који је Влада представила као "мапу пута за излазак из кризе", предвиђа уз нове мере у овој години, уштеду од 23 милијарде евра. Мерама се даље планира прилив 50 милијарди долара од продаје државних фирми од 2012. до 2015. године.

Синдикати су већ позвали на генерални штрајк 11. маја, а премијер је у првомајскј поруци нацији апеловао на "подршку свих великим променама потребним земљи".

"Морамо да променимо све у нашој земљи, тек тада ће Грчка бити праведнија", истакао је Папандреу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи