СДП за укидање имунитета Мугоши

Социјалдемократска партија у Црној Гори подржаће укидање имунитета градоначелнику Подгорице и полсланику ДПС-а Миомиру Мугоши. Једино је владајући ДПС, саопштио да је део медија злоупотребио овај инцидент, како би повели кампању против њиховог потпредседника.

Потпредседник Скупштине Црне Горе и Социјалдемократске партије (СДП), мање чланице владајуће коалиције, Рифат Растодер изјавио је да ће његова странка подржати укидање имунитета посланику Демократске партије социјалиста и градоначелнику Подгорице Миомиру Мугоши.

"Тешко је сада рећи, јер треба видети све чињенице. Ако то буде потребно за расветљавање случаја, наравно да ћемо подржати", рекао је Растодер, преносе подгорички медији.

Међу многим реаговањима медијских удружења, медија појединачно, невладиног сектора, странака из позиције и опозиције, Покрет за промене Небојше Медојевића најавио да ће затражити хитну седницу скупштинског Административног одбора на којој ће тражити укидање имунитета посланику и градиначелнику Мугоши.

Једино је владајући ДПС, чији је Мугоша функционер, саопштила да је део медија злоупотребио инцидент градоначелника са новинарима, како би повео кампању против њиховог потпредседника.

О укидању имунитета посланика Скупштине Црне Горе расправља се на пленуму на предлог Административног одбора који о томе одлучује на основу захтева.

Медији у Црној Гори објавили су да је градоначелник Мугоша, са сином Миљаном, трећим секретаром амбасаде Црне Горе у Вашингтону, и службеним возачем Драганом Радоњићем физички насрнуо на уредника тог листа Михаила Јововића и фоторепортера Бориса Пејовића док су они били на задатку.

Јововић је том приликом задобио тешку телесну уповреду уха, а за наношење те повреде осумњичен је Мугоша млађи кога је Министарство иностраних послова јуче, после жестоких осуда јавности, пошто је изазвао овај инцидент, опозвале са дужности у дипломатској служби.

 Учешње у физичком обрачуну саопштењем је негирао и градоначелник Мугоша, тврдећи да он није никога напао, већ су, у ноћи између среде и четвртка нападнути он, његов син и возач и то од "непознатих лица која, иначе, већ дуже време прате његово кретање скривајући се у жбуновима и хаусторима подгоричких зграда".

Тужилаштво је саопштило да, на основу расположивих података, није нашло основ за покретање кривичне пријаве и против Миомира Мугоше, али, како је наведено, није искључена могућност да против њега буде поднета прекршајна пријава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи