Стигао агреман за амбасадора Црне Горе

Захтев за агреман за новог амбасадора Црне Горе у Србији Игора Јововића стигао је у Београд, и налази се у редовној процедури, потврђено је у Министарству спољних послова Србије.

У Министарству спољних послова потврђено је да је стигао захтев за агреман за новог амбасадора Црне Горе у Србији Игора Јововића, и сада се налази у редовној процедури.

Јововић је 30. јула добио једногласну подршку Одбора за међународне односе и европске интеграције Скупштине Црне Горе, да на предлог Владе Црне Горе буде именован за амбасадора у Србији.

Током обраћања Одбору, Јововић је указао на потребу подизања сарадње двеју земаља, на напуштање стереотипа и стварање простора да односи две државе "прочисте нови европски ветрови".

Игор Јововић је почетком 90-тих био амбасадор у Етиопији, а затим је радио као саветник у Министарству спољних послова Црне Горе. Био је представник Црне Горе при Пакту стабилности Југоисточне Европе и амбасадор државне заједнице Србија и Црна Гора у Финској.

Црна Гора нема амбасадора у Београду од 9. октобра прошле године, када је тадашњем амбасадору Анки Војводић ускраћено гостопримство након што је црногорска влада признала једнострано проглашену независност Косова.

Црна Гора је Косово признала само дан након што је Савет безбедности Уједињених нација одлучио да се то питање проследи у надлежност Међународног суда правде.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи