Човић: РС бољи део БиХ

БиХ, каква је сада, не може да функционише јер се на бирократију и администрацију троше огромна средства, сматра председник ХДЗ-а БиХ Драган Човић. Потребна рационалност, постигнута у Републици Српској. Хрвати у БиХ желе равноправан положај са остала два народа, истакао Човић.

Председник Хрватске демократске заједнице БиХ Драган Човић изјавио је да БиХ, каква је сада, не може да функционише јер се на бирократију и администрацију троше огромна средства, као и због неравноправности три народа у БиХ.

Човић је истакао да Хрвати у БиХ желе равноправан положај са остала два народа, што се може остварити тако што се БиХ може организовати на три нивоа власти - државни, ентитетски који би био средњи ниво и локална самоуправа.

Човић је додао да се за бирократију троше огромна средства, истакавши да је потребна рационалност, која је постигнута када се гледа Република Српска, преноси агенција Фонет.

Подсетивши да је и раније рекао да је РС бољи део БиХ и да је због тога у другом ентитету био веома критикован, истакао је да је РС као институција пронашла рецепт како може да се носи са искушењима данашњице.

"Ја прихватам реалност. Дејтон је дефинисао РС као реалност и нико је не може укинути, ако то не желе грађани и представници власти РС, без обзира на то што мисле Драган Човић, Харис Силајџић, Сулејман Тихић или не знам ко други. То није реално", истакао је Човић.

Додао је да се мора задржати реалност ако се жели реорганизовати БиХ, а то је да у БиХ постоје три конститутивна народа, што значи да им треба омогућити равноправност, а да БиХ са аспекта функционисања државе мора имати све неопходне атрибуте да би приступила евроатлантским интеграцијама.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи