Билт позива на разум

Карл Билт шеф дипломатије Шведске, која преузима председавање ЕУ, позвао Хрватску и Словенију да се посвете решавању свог билатерног проблама а Хрватској поручио да настави са реформама.

Шведски министар спољних послова Карл Билт позвао је Хрватску и Словенију да мање јавно причају и да се више посвете размишљању како да реше свој билатерални спор, пише Хина.

Билт је позвао Хрватску да настави с реформама и припремама по појединим поглављима како би у одређеном тренутку када се преговори одблокирају могла брзо довршити свој посао.

О изјави шведског премијера Фредрика Реинфелдта да је ЕУ врло подељена у питањима проширења, Билт је рекао да се то не односи на хрватски случај. Вође ЕУ-а су заокупљени око питања Лисабонског уговора, економске и финансијске кризе и зато је замах за проширење ослабио, рекао је Билт.

Позив Билта уследио је недељу дана након што је европски комесар за проширење Оли Рен позвао и Хрватску и Словенију да саме наставе разговоре око граничног спора и нагласио да је још могуће да Загреб заврши приступне преговоре до краја године ако се брзо уклони словеначка блокада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи