Сарадња правосуђа Србије и БиХ

Снежана Маловић изјавила да ће Ратко Младић, уколико се налази у Србији, бити ухапшен и изручен Хагу. Тужилац БиХ Милорад Барашин, напад на колону ЈНА у Добровољачкој улици, сматра веома сложеним судским предметом у којем већина сведока није доступна судским органима.

Министарка правде Србије Снежана Маловић изјавила је, у Сарајеву, да ће хашки оптуженик Ратко Младић, уколико буде пронађен на територији Србије, бити ухапшен и изручен Хагу.

Маловићева и српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић разговарали су са министром правде Босне и Херцеговине Баришом Чолаком и главним тужиоцем Милорадом Барашином о унапређењу сарадње две земље.

Вукчевић је новинарима изјавио да је при крају суђење Илији Јуришићу, за злочин над бившим припадницима ЈНА и српским цивилима 1992. године.

Тужилац Барашин је, говорећи о нападу на колону војника и официра ЈНА у Добровољачкој улици, оценио да је реч о веома сложеном судском предмету у којем је већина сведока у иностранству, укључујући и једног од кључних сведока који не жели да се појави на територији БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи