Бериши већина гласова на изборима

Демократска партија премијера Салија Берише је, према првим незваничним резултатима, победила на јучерашњим парламентарним изборима у Албанији.

Представници највећих политичких партија у Албанији оценили су позитивно јучерашње парламентарне изборе у тој земљи, док независне анкете показују да је већину гласова освојила Демократска партија премијера Салија Берише, преносе агенције.

Бериша је после затварања гласачких места рекао да на изборима нема поражених, већ само победника, преноси албанска агенција АТА.

Сали Бериша је оценио да је гласање било достојанствено и да је излазност можда и за 15 одсто гласова него на изборима 2005. године

Лидер опозиционе Социјалистиче партије Еди Рама оценио је да су на данашњим изборима грађани Албаније одлучивали о својој историји.

Рама је навео да су избори били мирни и демократски упркос неким неправилностима у различитим деловима земље, али и упозорио да је завршен само први део процеса, док други - бројање гласова, захтева велику концентрацију и посвећеност полиције у заштити гласачкихлистића, јавља АТА.

Шеф централне изборне комисије Арбен Ристани рекао је на конференцији за новинаре да ће процес бројања гласова тећи без проблема.

Према истраживању италијанске организације "ИПР Макетинг" Бериша има четири одсто предности у односу на Раму.

Беришине присталице су изашле на улице албанских градова славећи незваничне резултате.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи