Нижим ценама у сусрет сезони

Херцегновљани планирају да до краја сезоне имају исти број туриста и ноћења као прошле године. Зато су понудили за трећину ниже цене смештаја и осталих услуга. Највише туриста у предсезони стиже из Србије, Републике Српске, Норвешке, Русије.

Највише због лошег времена, ових дана нема гужве на Херцегновској ривијери. Ипак, Новљани планирају да до краја сезоне имају исти број туриста и ноћења као прошле године.

Зато су понудили за трећину ниже цене смештаја и осталих услуга у односу на прошло лето.

Најважније тржиште за Херцег Нови и даље је Србија.

Смештај може да се нађе за 10 евра по особи. У хотелима, у зависности од категорије, цена се креће од 25 до 80 евра. Највише туриста и у предсезони стиже из Србије, Републике Српске, Норвешке, Русије.

Богдан Кочетановић из Туристичке организације Херцег Нови каже да је карактеристично за тај град изузетно квалитетан смештај у домаћинствима, апартманима, студио апартманима, собама.

"Из године у годину тај квалитет се подиже, тако да грађани Србије који су иначе везани за Херцег Нови као дестинацију, имају једну добру понуду и могу слободно рачунати са нижим ценама у односу на нама конкурентне дестинације", каже Кочетановић.

Лежаљка је један евро, сунцобран два. Ручак кошта 3,5 евра, кафа 50 центи до два евра, сок два евра.

Ђорђе Радовић из ресторана "Куба Либре" рекао је да ће ове године 20 одсто бити ниже цене у објекту.

За ову сезону, Херцег Нови је решио и проблем снадбевања струјом и водом. Планира се и реновирање још два-три хотела.

"Град треба да уреди своју главну саобраћајницу, да заврши шеталиште дужине шест километара. И Новом ће то бити довољно да има једну сасвим фину туристичку понуду", рекао је градоначелник Дејан Мандић.

У овом граду, без даха вас сигурно могу оставити препознатљиве степенице, на којима се у сваком тренутку неко налази.

Број коментара 72

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи