Сусрет Папандреу - Ердоган

Сусрет премијера Грчке и Турске Јоргоса Папандреуа и Реџепа Тајипа Ердогана у Атини велики корак напред у билатералним односима, оцењено у заједничкој изјави двојице премијера.

Турска и Грчка су учиниле велики корак напред у билатералним односима због данашње посете Атини турског премијера Реџепа Тајипа Ердогана.

"Велики корак напред је учињен у промовисању билатералних односа, чиме се јачају мир и стабилност у региону", наводи се у заједничком саопштењу после састанка Савета за грчко-турску сарадњу, на којој су били Ердоган и грчки премијер Јоргос Папандреу.

Савет треба да се састаје два пута годишње на министарском нивоу како би се развијала сарадња између две земље. Савет је основан 1996. године.

Састанак је завршен је потписивањем двадесетак споразума о сарадњи у разним областима. Турски премијер је у Атину допутовао на челу делегације од 230 људи, у којој је, уз 10 министара, и велики број привредника и новинара.

Циљ Ердоганове посете је да се кроз привредну сарадњу успостави атмосфера поверења која ће отворити пут ка решавању бројних проблема између суседа и осетљивог питања Кипра.

Ердогана је примио и председник Грчке Карољос Папуљас.

Ердоган је истакао да ће његов боравак у грчкој престоници бити одскочна даска за прелазак грчко-турских односа у бољу фазу, пренела је агенција АНА.

Грчка подржава улазак Турске у ЕУ, а односе две земље оптерећују неслагања око разграничења у Егејском мору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи