Торнадо протутњао кроз Медулин

Медулински ауто-камп "Кажела" у Хрватској, у суботу погодио торнадо, при чему је повређено седам особа. Очевици описују да је торнадо уништавао све пред собом.

Седморо људи повређено је јуче када је торнадо погодио ауто-камп "Кажела" у Медулину у Хрватској, преврнувши 40 камп кућица, а на једног од посетилаца пало је дрво.

Према подацима хрватског Државног центра за спасавање, торнадо, широк десетак и висок 350 метара, кренуо је са мора нешто пре 11.00 часова.

Очевици описују да је торнадо уништавао све пред собом. Чупао је стабла и преврнуо 40 камп кућица. Четири су потпуно уништене.

Ватрогасци су неколико часова на терену рашчишћавали камп, а јак ветар и невреме су им отежавали посао.

Јако невреме похарало је читав медулински крај. Јака и обилна киша коју је појачавала снажна бура створила је проблеме у саобраћају и поплавила улице.

"Воде је било толико да је шахтови нису имали кад прогутати. Аутомобили су се кварили у улицама којима су текле бујице. Ја сам ишао на посао. Радим у банци, а вода је продрла унутра", рекао је један од становника Медулина.

Невреме је погодило је читав медулински крај, а јака и обилна киша, коју је појачавала снажна бура, створила је проблеме у саобраћају и поплавила улице.

Олујно невреме захватило је и делове Далмације, а изузетно јака киша током дана падала је у Задру,  Сплиту и Шибенику.

Побољшање се не очекује ни у недељу када ће киша, према прогнозама, опет неумољиво да пада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи