Сарадња полиција у региону изванредна

Нема сазнања да ли одбегли припадници земунског клана поседују држављанство БиХ. Полиција Републике Српске има јасан задатак да лоцира и лиши слободе преостале хашке оптуженике, каже директор полиције РС Урош Пена.

Директор полиције Републике Српске Урош Пена не искључује могућност да одбегли припадници земунског клана поседују држављанство Босне и Херцеговине, о чему су ових дана писали београдски медији, али под лажним именом. По његовим речима, полиција РС нема сазнања да ли било који од њих борави на тим просторима.

"Када је реч о преосталим хашким оптуженицима, полиција РС има јасан задатак да их лоцира и лиши слободе", рекао је Пена за "Глас Српске".

"Имамо једно тело на нивоу земаља у окружењу, у коме учествују и обавештајне агенције, и оно се састаје два пута месечно и размењује податке. Сарадња је изванредна, што раније није био случај", навео је Пена и додао да су раније поједине полицијске агенције из БиХ Хашком трибуналу директно достављале податке да се наводно неки осумњичени налазе у РС.

Урош Пена каже да је то чињено како би се показало да полиција РС не сарађује са Хагом. "Та прича је прошлост и сада више апсолутно нико не поставља питање о сарадњи полиције РС са Трибуналом у Хагу", наглашава је Пена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи