Хрватска протестује због закона у БиХ

Поводом доношења Закона о заштити домаће производње, Хрватска упутила протестну ноту амбасади БиХ у Загребу, у којој се истиче да је закон директно усмерен против слободне трговине са Хрватском у оквиру ЦЕФТА споразума.

Хрватско министарство спољних послова и европских интеграција упутило је протестну ноту амбасади Босне и Херцеговине у Загребу поводом доношења Закона о заштити домаће производње у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине.

У ноти се истиче да је овај закон директно усмерен против слободне трговине са Републиком Хрватском у оквиру Средњеевропског споразума о слободној трговини (ЦЕФТА), саопштило је хрватско министарство, преноси Радио Слободна Европа.

Иначе, Хрватска и Босна и Херцеговина су водиле "трговински рат", који је окончан крајем маја договором у Сарајеву.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић и министар пољопривреде, рибарства и руралног развоја Хрватске Божидар Пенкретић договорили су се тада, да од 1. јуна, између две земаља поново буде успостављена несметана трговина живином, рибом и говедином.  

Трговински рат је угрозио извоз са обе стране границе, јер је готово трећина укупног хрватског извоза управо у Босну и Херцеговину.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи