Хрватска добија одштету од нуклеарке "Кршко"

На основу пресуде Међународног суда за инвестиционе спорове, за неиспоручену електричну енергију од словеначке нуклеарке "Кршко", Хрватска на путу да добије финансијску надокнаду.

Хрватска је на путу да ускоро добије финансијску надокнаду, на основу пресуде Међународног суда за инвестиционе спорове, за неиспоручену електричну енергију од словеначке нуклеарке "Кршко", пише "Вечерњи лист".

Загребачки дневник наводи, позивајући се на информацију коју је пренела национална тв мрежа, да је Хрватска електропривреда (ХЕП) добила спор против "Кршког" пред Међународним судом у Вашингтону.

ХЕП је тужила "Кршко" за неиспоручену електричну енергију у периоду од 1. јуна 2002. до 19. априла 2003. године, тражећи материјалну надокнаду у вредности од 38 милиона евра.

Правни представници "Кршког" су током вођења тог судског поступка настојали да докажу да се ради о међудржавном а не инвестиционом правном спору како је тврдио званични Загреб.

"Вечерњи лист" упозорава да и поред поменуте одлуке вашингтонског суда, позитиван исход тог спора по Хрватску, кад је реч о материјалној накнади штете, још није завршен.

Париска подружница Међународног суда за инвестиционе спорове требало би, наиме, крајем наредног месеца да одлучи да ли је Словенија дужна да исплати Хрватској, односно ХЕП - у, тражену одштету.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи