Избори у Албанији односе животе

Албански политичар Алекс Кека погинуо је у експлозији аутомобила. Званичник демохришћанске партије, чији је Кека био члан, Норд Ндока рекао је да верује да је његов партијски колега убијен у бомбашком нападу. Истрага је у току.

Албански локални политичар Алекс Кека погинуо је у експлозији аутомобила на северу земље. Албанске власти наводе да је Кека (34) локални челник конзервативне демохришћанске странке, погинуо у експлозији док се возио кроз Скадар, 120 километара северно од главног града Тиране.

Његов сапутник у колима повређен је и пренет у болницу.

Истрага је у току и полиција још није саопштила ко стоји иза овог злочина.

Званичник демохришћанске партије Норд Ндока рекао је да верује даје његов партијски колега убијен у бомбашком нападу, али није рекао ко мисли да је иза тог напада.

Кампања за парламентарне изборе у Албанији који су заказани за 28. јуни већ је однела два живота.

Прошле седмице је симпатизер албанске опозиционе Социјалистичке партије убио близу Драча активисту владајуће Демократске партије који је постављао плакате своје странке у оквиру предизборне кампање.

У предизборној кампањи у Албанији, почетком маја убијен је Фатмир Џинди, посланик Социјалистичке партије.

Међународна заједница је затражила од Албаније да одржи слободне и поштене изборе, поготово што су раније страни посматрачи указивали на многе неправилности приликом гласања.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи