Смењен шеф хрватске полиције

Директор хрватске полиције Владимир Фабер изјавио да га је министар министар унутрашњих послова Томислав Карамарко усмено обавестио о смени.

Директор хрватске полиције Владимир Фабер потврдио је хрватским медијима да је добио усмено обавештење о томе да је смењен, али није желео да говори више о томе док не добије службену одлуку.

Фабер, који је на дужност шефа полиције дошао после убиства ћерке угледног загребачког адвоката Иване Ходак, био је шеф осјечке полиције која је водила истрагу у случају Бранимира Главаша.

Потврдио је ријечком "Новом листу" да му је министар унутрашњих послова Томислав Карамарко усмено казао да је смењен, пренео је радио "Слободна Европа".

Фабер је рекао да о разлозима његове смене треба питати премијера Иву Санадера.

"Добио сам усмено обавештење да сам смењен, али чекам службену одлуку и да добијем образложење, па ћу то коментарисати", рекао је Фабер хрватској новинској агенцији Хина, додавши да сада не жели ништа да прејудицира.

Министар Карамарко рекао је да шеф полиције још није смењен и да би одлука о томе могла да буде донети после данашње седнице владе.

Поједини хрватски медији шпекулишу да је формални разлог смене неспречавање протеста сељака, а спомиње се и да би разлог смене могао бити и Фаберово инсистирање на расветљавању такозване афере "камиони" - набавке војних камиона коју је потписао бивши министар одбране Берислав Рончевић, преноси Хина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи