Полицајац убијен у центру Атине

Припадник антитерористичке јединице Нектарио Савас (41) убијен на задатку, док је обезбеђивао жену која је добила статус сведока сарадника након што је доставила податке о терористичкој групи "Револуционарна народна борба" (ЕЛА), којој се приписује неколико злочиначких акција, извршених током протеклих година.

Непознати нападачи убили су данас једног полицајца у центру Атине, саопштиле су грчке власти, наводећи да је у питању терористички напад.

Припадник антитерористичке јединице Нектарио Савас (41) убијен је на задатку, док је обезбеђивао жену која је добила статус сведока сарадника након што је доставила податке о терористичкој групи "Револуционарна народна борба" (ЕЛА), којој се приписује неколико злочиначких акција, извршених током протеклих година, преноси Танјуг.

Заштићена сведокиња је, према наводима грчке новинске агенције АНА, супруга једног од оптужених припадника ЕЛА.

Убијени Савас се налазио у аутомобилу, испред куће заштићене сведокиње, кадa су му, нешто после шест часова, пришла четворица маскираних нападача и отворила ватру.

У полицајца су испаљена 23 метка из две врсте оружја, од којих је једно било аутоматско.

Према подацима полиције, заштићена сведокиња је чувана 24 сата, а настрадали Савас је само 20 минута пре смрти сменио колегу који је био у ноћној смени.

Злочин се догодио у густо насељеном делу Патисије, а убице су, према изјавама очевидаца, побегле на мотоциклима.

Комшије заштићене сведокиње изјавиле су да су знале да она има полицијску заштиту, али тврде да су је виђали да се често сама креће, без икакве пратње.

Они су, такође, рекли да се сведокиња пре три дана појавила на суду, где је дала исказ у вези са акцијама ЕЛА, која се у Грчкој сматра наследницом злогласне терористичке групе "17. новембар", разбијене пре пет година, после скоро три деценије деловања.

Од почетка године, у Грчкој је било неколико напада на полицајце и полицијске објекте.

У јануару је рањен полицајац који је обезбеђивао зграду Министарства културе, а одговорност за тај злочине преузела је ЕЛА.

Током фебруара и марта у Атини су бачене бомбе на једну полицијску станицу и седиште градске полиције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи