Малолетничка проституција у Хрватској

Штићенице Дома за васпитање деце и омладине у Осијеку у ланцу проституције и педофилије. Клијенти припадници високих друштвених и политичких кругова. Подводачи бивши полицајац, мајка једне од штићеница дома...

У Осијеку је откривен ланац малолетничке проституције и педофилије, чије су жртве четири штићенице Дома за васпитање деце и омладине.

У писмима, које су предале једном од родитеља чије је дете такође у дому, девојчице тврде да су подвођене већ дуго времена, навеле су клијенте - двојицу виђенијих осијечких политичара, адвоката, спортисту, професора...

Дјевојчице су поред имена особа којима су подвођене детаљно описале и подводаче, њихове аутомобиле и места на која су биле одвођене. Подводачи су, тврде малолетнице, бивши полицајац, жена чије је дете такође штићеник Дома и још један мушкарац.

Као места на којима су подвођене наводе један спортски објекат у Осијеку, два хотела, пет станова у разним деловима града, а одвођене су и у Ђаково и Винковце.

Полицијска истрага је у току, а први резултати су поражавајући - дом нема ни обезбеђење, ни видеонадзор, 80 штићеника ноћу надгледа само троје васпитача, међу штићеницама било је и случајева побачаја, а девојчице које су биле изложене проституцији кажу да клијенти ретко користе кондоме.

Један од васпитача тврди да је јавна тајна да штићенице дома ноћу беже и враћају се тек пред зору, а када су у томе ухваћене, изговарју се да су били на некој забави, па се све обично завршавало без казне или са тек понекад са забраном редовног изласка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи