"Ситније, Циле, ситније", ипак у Загребу

Концерт Лепе Брене у Загребу, који је одржан први пут после 19 година, пропратили протести ратних ветерана. Упркос три лажне дојаве о постављеним бомбама у загребачкој Арени, концерт протекао без инцидената.

Најпопуларнија музичка дива бивше Југославије Лепа Брена, упркос лажним дојавама о постављеним бомбама, певала пред загребачком публику први пут после пуних 19 година.

Припадници удружења ратних ветерана и чланови њихових породица окупили су се испред загребачке Арене непосредно пред почетак концерта, како би изразили протест због гостовања Лепе Брене.

Уз повике "Ми смо Хрвати", око три стотине Загрепчана делило је летке са фотографијом Лепе Брене у маскирној униформи какву су током рата у БиХ носили припадници босанских Срба.

Уз лик музичке иконе бивше Југославије у маскирној униформи, хрватски ветерани поручили су да је "Агресија људска срамота, а одбрана част и обавеза".

Јаке полицијске снаге у Загребу имале су пуне руке посла како због Брениног концерта тако и због геј параде.

Противници Брениног наступа поручили су да се боре за хуманост и људско достојанство, развили хрватске заставе и уз главну улицу која води ка загребачкој Арени запалили стотине лампиона као симбол жртава, које су погинуле током рата у Хрватској.

Непосредно по почетку концерта, око 21.10, група демонстраната се мирно разишла, након чега су уследиле три дојаве о постављеним бомбама.

Брена се није узрујавала због лажних дојава, а своје хитове попут "Ситније, Циле, ситније" певала је без бојазни да ће се било шта лоше догодити, будући да је пре концерта обављен комплетан противексплозивни преглед Арене.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи